cca 30 sušenek
150 g mouky Adveni žlutá
100 g kvalitní máslo
50 g cukr moučka
50 g cukr moučka
1 celé vejce
kůra z citronu
kůra z citronu
1 lžička skořice
čtvrt lžičky perníkového koření
170° | cca 10 min (do zlatova)
1. Máslo necháme změknout a poté k němu přidáme všechny ingredience. Zpracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice na min. 3 hodiny (ale klidně celou noc). Před tím než s těstem budeme pracovat, tak si ho vytáhneme z lednice a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo.
2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Jemně si podsypeme vál a váleček, vyválíme těsto cca 0,5cm hrubé. Použijeme razítko a vykrajovátko na sušenky. Pokud nemáme, tak můžeme dělat jen kulaté tvary.
4. Pečeme na 170° do zezlátnutí - na horkém plechu po vytažení ještě dojdou, tak na to myslete ať je nespálíte.
5. Sušenky si můžete dozdobit třeba rozpuštěnou čokoládou.
2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Jemně si podsypeme vál a váleček, vyválíme těsto cca 0,5cm hrubé. Použijeme razítko a vykrajovátko na sušenky. Pokud nemáme, tak můžeme dělat jen kulaté tvary.
4. Pečeme na 170° do zezlátnutí - na horkém plechu po vytažení ještě dojdou, tak na to myslete ať je nespálíte.
5. Sušenky si můžete dozdobit třeba rozpuštěnou čokoládou.
Doporučení: Uchovávejte je vychladlé ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost - ideální je občas ho vyměnit) a vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.
* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat