Bezlepkový rybízový koláč | Bezlepková bublanina

Bezlepková bublanina

Bezlepkové směsi plné škrobu.. to není nic pro mě. Takže od receptů na bublaninu, kdy takové mouky jsou hlavní součástí jsem upustila a rozhodla se zariskovat a zkusit koláč podle sebe. A mňam! Je nádherně vláčný i další den.
 Jo a je testovaný i na tom, kdo lepek jí. :)
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
3/4 hrnku cukr krystal
1 hrnek jáhlové mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
1/2 hrnku kokosového oleje
1 a 3/4 hrnku mléka
1 bezlepkový prášek do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu

rybíz (nebo jiné ovoce)
3 lžíce cukru (v případě použití sladkého ovoce cukr vynechat)

170° | cca 50 min
1. Žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny. 
2. Ke žloutkům přidáme zbytek ingrediencí kromě bílků. Vyšleháme v hladké těsto.
3. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a lehce přimícháme k vyšlehanému těstu.
4. Rybíz (nebo jiné kyselé ovoce) smícháme se 3 lžícemi cukru, promícháme.
5. Do vymazané formy/plechu těsto nalijeme a nahoru nasypeme rybíz obalený cukrem.
6. Pečeme na 170° cca 50 min - použijte test špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram