Hned měkké, takže si nemusíte dělat starosti s tím, jak dlouho je dopředu péct!
400g hladká mouka
2 ks vejce
2 lžíce holandského kakaa
1 lžička sody
2-3 lžičky perníkového koření
2 lžíce medu (ne více!)
140g cukr moučka
100g másla
1 celé rozkvedlané vejce na potření
TIP: Já na zdobení používám Královskou Glazuru (0,5 kg cca 120 Kč a vydrží klidně i do dalšího roku). Jde s ní krásně zdobit tenké tahy nebo naopak vylívat větší plochy. Prášek se ředí jen po lžičkách vodou.
1. Měkké máslo, cukr a vejce vyšleháme. Přidáme koření, med, sodu, kakao, prosátou mouku a vypracujeme hladké pružné těsto, které dáme odležel do lednice.
2. Těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme. Pečeme na 180°cca 7-9 min.
3. Ihned po vytažení z trouby ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným vejcem (nebojte, vejce na teplém perníčku nebude syrové, takže nic nehrozí).
Žádné komentáře:
Okomentovat