Perníkové řezy s vanilkovým krémem



Perník na plech (já použila klasický velký do trouby)
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru
1,5 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
3 celá vejce
4 lžíce holandského kakaa
3 lžíce marmelády (já použila domácí jablkovo-dýňovou)
1 kypřící prášek do perníku (nebo jako já klasický kyp. prášek + mletá skořice)

Krém
2 vanilkové pudingy
500 ml mléka
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

125 g změklého másla
2 lžíce cukr moučka
rum (já mám v rumu naložený vanilkový lusk)

Na dozdobení
holandské kakao na posypání
marmeláda na potření perníku pod krém

Perník na plech
1. Všechny ingredience dáme do mísy a vyšleháme hladké, tekutější, těsto.
2. Plech si vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme moukou), těsto nalijeme na plech a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v troubě při 180° cca 30 min -  zda je upečeno, zjistíme testem špejlí. Mezitím si připravíme krém.
3. Upečený perník necháme vychladit, potřeme marmeládou a necháme odpočinout. Poté na perník rovnoměrně natřeme krém, posypeme přes sítko kakaem a dáme vychladit.

Krém
1. Z pudingu, cukru a mléka uvaříme klasicky puding, který necháme za občasného míchání vychladit.
2. Změklé máslo v míse vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně zašleháme vychlazený puding a přidáme podle chuti rumu. 
3. Ze smetany a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou lehce vmícháme do vyšlehaného krému. Dáme na 10 min vychladit do ledničky a poté rozetřeme na perník.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram