Kakaovo-povidlová buchta

Velice rychlá a nenáročná buchta, která zabere málo času.


kulatá forma Ø 24-26 cm, nebo plech
200 g polohruba mouka
150 g hladká mouka
150 g cukr moučka
100 g máslo
300 ml mléko
2 celá vejce
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
3 vrchovaté lžíce povidel
4 lžíce holandského kakaa
hrst nasekaných vlašských ořechů
rozinky naložené v rumu

Na ozdobení
rozpuštěná čokoláda nebo citronová poleva

1. Máslo s povidly rozehřejeme a rozmícháme v malém rendlíku a necháme zchladit. Máslo rozpustíme a také necháme zchladnout.
2. Všechny ingredience, kromě oříšků a rozinek dáme do jedné mísy. Poté přidáme vychladlé máslo a mléko s povidly a zpracujeme v hladké, tekutější, těsto. Vmícháme nasekané oříšky, rozinky i s rumem a těsto nalijeme do připravené (vymazané) formy nebo plechu.
3. Pečeme na 180° cca 45 min. Správné upečení vyzkoušíme testem špejlí.
4. Vychladlou buchtu pokapeme nebo polijeme čokoládou či citronovou polevou, nebo můžeme jen posypat moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram