Jetelniky, Jetel, Jeteličky | Vánoční cukroví | Babiččin poklad


Úžasné, na jazyku se rozplývající jetelinky. Recept po prababičče a já bych se jich mohla ujíst!

160 g mletých ořechů (100 g vlašských + 60 g lískových)
150 g cukr moučka
20 g mletých piškotů
1 celé vejce

celé lískové oříšky (pokud jsou velké, tak je rozpůlíme nožem)

1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet v sáčku nebo potravinářské folii do lednice.
2. Odpočaté těsto si rozdělíme na 4 části. Z každé části uděláme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky. Poté z nich děláme malé kuličky - 3 kuličky vždy lehce spojíme k sobě a vsadíme mezi ně oříšek. DĚLEJTE OPRAVDU MALÉ KULIČKY! Jetelinky v troubě nabudou a budou jednou tak velké, po upečení mají být hezky drobné.
3. Připravené jetelinky na plechu dáme péct na 150° cca 20 min - hlídejte je, až jsou hezky zlaté zespodu vytáhněte je a nechejte vychladnout na plechu.

Hned po vychladnutí budou krásně křupavé a v dalších dnech lehce zvláční, prostě pohádka!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram