Išelské cukroví

Išelské dortíčky

Se skvělým ořechovým krémem!

Těsto 
300 g hladká mouka
200 g másla
120 g cukr moučka
50 g mletých mandlí (v Lidlu 200g za 70kč)
2 žloutky
3 lžíce kvalitního kakaa

Krém
100 g másla
100 g cukr moučka
100 g mletých ořechů
3 lžíce marmelády (já použila domácí jablečno-dýňovou se skořicí)
3 lžíce rumu

Na ozdobení
100 g čokolády
20 g másla
trocha mléka
zdobení podle vašeho vkusu (oříšky, mandle, perličky, marcipán..)

Těsto
1. Máslo necháme změknout a poté společně se žloutky a cukrem vyšleháme. Přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležel v lednici, zabalené v sáčku či potravinářské folii.
2. Těsto vyválíme do tenka, vykrajujeme různé tvary po párech a dáme péct do trouby na 170° cca 10 min. Upečené cukroví necháme vychladnout a připravíme si krém (postup níže).
3. Čokoládu necháme rozpustit, vmícháme mléko a poté máslo. Do takto připravené, tekuté, čokolády namáčíme upečené cukroví (vždy jeden z páru) a ozdobíme. Mezitím co nám to bude tuhnout si dáme vychlazený krém do cukrářského sáčku (buď s hrubší špičkou, nebo stačí ustřihnout větší špičku) a dáme ho na zbylé upečené cukroví, které potom přiklopíme tím nazdobeným.

Krém
Máslo necháme změknout a poté společně se všemi ingrediencemi vyšleháme, dáme odležel do lednice a poté jim plníme upečené a nazdobené cukroví.

Išelské cukroví

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram