Skvělá, jemná, s kari. Já použila domácí dýni i brambory.
1 střední dýně hokaido (ale použít můžete i jiný druh dýně)
4 střední brambory
1 vetší cibule
olivový olej
1 litr vývaru nebo vody
kari, sůl, pepř
1. Dýni si rozpůlíme, vydlabeme pecky a nakrájíme na menší kusy, které nožem zbavíme slupky. Poté očištěnou dýni nakrájíme na menší kousky. Brambory očistíme a také nakrájíme na menší kusy.
2. Oloupanou a na jemno nasekanou cibuli, na troše olivového oleje, v hrnci osmahneme do sklovata a poté přidáme nakrájenou dýni s brambory, kterou necháme také lehce opéct.
3. Zalijeme vývarem nebo vodou, zasypeme kari a přivedeme k varu. Vaříme dokud není dýně měkká.
4. Odstavíme z plamene a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Vrátíme na plamen, ochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou kari a přivedeme k varu.
5. Podáváme nejlépe s krutony, lehce posypanou semínky a bylinkami.
Krásně vypadá! :) Mám hrozně ráda jiné variace na dýňové polévky, chci vyzkoušet taky s kari, kokosovým mlékem a koriandrem, tak uvidíme
OdpovědětVymazat