Plněné rybízovým rosolem s tvarohem, máslem a jahůdkama. Naplnit je můžete i čerstvým ovocem nebo třeba džemem..
pro 2-3 osoby
2 hrnky hladké mouky (já použila babiččina volba kynuté těsto - byla v brandnooz boxu)
necelý hrnek mléka
špetka soli
2 lžičky třtinového cukru
1 vejce
necelý balíček sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
rybízový rosol, džem nebo čerstvé ovoce
kousek másla, moučkový cukr a tvaroh
1. Mouku prosejeme, přidáme vlažné mléko droždí a zasypeme cukrem. Pokud používáme čerstvé droždí necháme vzejít kvásek, pokud sušené můžeme hned pokračovat. Přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Pomoučíme ho a necháme kynout.
2. Vykynuté těsto lehce propracujeme rukama a rozdělíme na stejné velké kusy, které plníme a tvarujeme knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a 10 min necháme odpočívat.
3. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 5-10 min. Poté na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme také tvaroh smíchaný s moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat