Vepřová panenka naložená v česneku a rozmarýnu s pečenými brambory na kmíně

Skvělá, skvělá kombinace na mnou tolik milovanou vepřovou panenku!

vepřová panenka
sušený rozmarýn
rozmarýnový olivový olej
2 velké stroužky česneku
sůl, pepř
olej

Pečené brambory
nové brambory
sušený rozmarýn
rozmarýnový olivový olej
kmín drcený a celý
čerstvý řapíkatý celer, bazalka nebo jiné bylinky

1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky, které v misce naložíme do rozmarýnového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu. Také osolíme, opepříme a necháme pár hodin v lednici odležet, nejlépe přes noc.
2. Nové brambory očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky a rozložíme na menší rozmarýnovým olejem vymazaný plech/pekáček. Osolíme, posypeme také kmínem a nasekanými čerstvými bylinkami. Dáme péct do předehřáté trouby na 180° dokud nebudou měkké. Během pečení je občas promícháme a přidáme ještě tenké plátky másla.
4. Na pořádně rozpálené pánvi, bez oleje, osmahneme zprudka z obou stran naloženou panenku, tak aby se nám nevysušila.
5. Na talíři dozdobíme bylinkami a podáváme. Můžeme servírovat společně se zeleninovým salátem nebo domácím dipem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram