Klasické, kynuté, kváskové.. Lívance! Na všechny způsoby skvělé. Kynuté z droždí a nebo tyto úžasné z kvásku jsou prostě skvělé a možná mě nadchly o kapánek víc než klasické, ale i ty mají své kouzlo, jsou nádherně nadýchané - recept na ně najdete taky na blogu.
140 g aktivního kvásku (dokrmený 70 g žitné mouky a 70 ml vody)
300 g hladké mouky
400 ml mléka
3 lžíce domácího vanilkového cukru
1 vejce
špetka soli
olej nebo kousek másla na smažení
Aktivní kvásek smícháme v míse s prosátou moukou, mlékem, cukrem, špetkou soli a necháme dvě hodiny kynout. Poté přimícháme vejce a smažíme, na troše kvalitního oleje nebo másla, na rozpáleném lívanečníku. Na talíři jsem je lehce pocukrovala moučkovým cukrem, pokapala švestkovým sirupem, přidala bílý neslazený jogurt a banán.
Na sucho bych je nedělala, takhle jsou daleko lepší a pokud použijete trochu kvalitního oleje nebo másla, jednou za čas Vám to neuškodí.
Žádné komentáře:
Okomentovat