Milujete čokoládu? A milujete brownie? Tak si zkuste upéct tyhle úžasné cupcake!
Těsto
100 g kvalitní hořké čokolády
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
110 g másla
220 g cukru krupice
3 vejce
špetka soli
Vanilkovo kakaový krém
1 balíček vanilkového pudignu (nejlépe bio s vanilkou)
300 ml mléka
125 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce rumu s vanilkou
2 velké lžíce kvalitního kakaa
4 lžíce moučkového cukru
Těsto
1. Máslo nakrájíme na menší kousky, čokoládu nalámeme a společně rozpustíme nad vodní lázní. Až je čokoláda a máslo rozpuštěné, necháme mírně několik minut vychladnout. Postupně vmícháme cukr a jedno po druhém také vejce. Přimícháme špetku soli a obě mouky, dokud těsto není hladké.
2. Připraveným těstem plníme košíčky (papírové, silikonové) a pečeme při 180° cca 20 min. Brownie nemá být úplně propečené, jinak by bylo suché. Má být vlhké, takže si poslední minuty pohlídejte, ať je nepřepečete. Necháme vychladnout a zdobíme krémem.
Můžeme dozdobit cukrářským zdobením nebo si z potahovací hmoty (či marcipánu) vymodelovat ozdoby vhodné k příležitosti, kdy je podáváme.
Vanilkovo kakaový krém
1. Uvaříme si klasicky puding z 300 ml mléka a 2 lžic moučkového cukru. Poté ho necháme vychladnout, za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup.
2. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky do mísy, přidáme zbylé 2 lžíce cukru, kakao, rum a vanilkový extrakt a vyšleháme. Poté postupně zašleháme vychladlý puding a krém dáme před zdobením vychladit do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat