Skořicové lívance s bio čokoládovým pudingem

Lívance úplně bez cukru, jen skvělá chuť skořice! Čokoládový puding, který má opravdový obsah kakaa a ještě je bezlepkový! Oslazený kokosovým cukrem. Prostě báječný zdravý dezert.

Lívance (4-6 lívanečků)
50 g pohankové mouky
1 dcl mléka (kravské či rostlinné)
1 vejce
1 lžička skořice

Puding
sáček BIO čokoládového pudingu (Amylon)
400 ml mléka
2 lžíce kokosového cukru

1. Ze všech ingrediencí na lívance uděláme hladké těsto. Rozpálíme si pánev (nejlépe lívanečník) a na scuho usmažíme lívance.
2. Uvaříme puding. 300 ml mléka dáme ohřát do kastrůlku a ve zbytku mléka rozmícháme obsah sáčků, cukr a přidáme do ohřátého mléka. Vaříme za stálého míchání dokud se neutvoří bublinky.
3. Lívance polijeme uvařeným pudingem. Zbytek nalijeme do sklenic a dáme vychladit do lednice. Můžeme dozdobit jakýmkoliv ovocem, ale nejlepší je k tomu kyselejší druh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram