Nadýchané, voňavé, vláčné dortíčky.
125g másla
125g krupicového cukru
2 vejce
125g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
6 lžič mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Krém
125g másla
1 bio vanilkový puding
350 ml mléka
4 lžíce moučkového cukru
1. Máslo necháme změknout (i to na krém), mouku prosejeme přes sítko, žloutky oddělíme od bílků. Troubu předehřejeme na 190°
2. Změklé máslo, cukr, žloutky a vanilkový extrakt vyšleháme. Poté přidáme mouku a mléko. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme k vyšlehané směsi.
3. Papírové košíčky (nebo silikonové) plníme 1-2 cm pod okraj. Nejlépe to jde cukrářským jednorázovým sáčkem s ustřiženou špičkou. Dáme péct na cca 20 min. a poté necháme vychladnout.
4. Uvaříme klasicky puding z jednoho sáčku pudingu, 350 ml mléka a 2 lžícemi cukru. Za občasného míchání ho necháme vychladit.
5. Změklé máslo s 2 lžícemi cukru vyšleháme a poté postupně zašleháváme vychladlý puding. Krém necháme vychladit.
6. Do cukrářského sáčku s kovovou špičkou naplníme krém, kterým zdobíme upečené košíčky. Dozdobit můžeme, čokoládou, zdobením, ovocem nebo čímkoliv nás napadne.
Žádné komentáře:
Okomentovat