Šafránové risotto

Šafránové risotto

Moje premiéra se šafránem. Lepší než jsem čekala, vychutnala jsem si každé sousto!


4-6 plných hrstí rýže Arborio (nebo jiné na rizoto)
4-6 naběraček  vývaru 
2 šalotky
olivový olej
2dcl bílého vína
pár snítek šafránu (já měla 0,1g)
máslo
nastrouhaný parmezán 
sůl, pepř


1. Na pánvi (použijeme hlubší) rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Poté přidáme rýži a orestujeme ji (nezapomeňte míchat, aby se obalila olejem všechna zrníčka.)
2. Až je rýže orestovaná přidáme víno, které necháme odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem (asi 2-3 naběračky). Pozvolna za častého míchání vaříme než se vývar odpaří, poté přidáme další naběračku a dále vaříme. Takto pokračujeme dokud není rýže al dente a vývar vyvařený.
3. Pánev odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo (asi cm široký plátek másla). Přidáme nastrouhaný parmezán, promícháme a podáváme. Na rizoto můžeme přidat ještě nastrouhaný parmezán.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram