Skořice, zázvor, dýně a hrušky tvoří skvělý provoněný podzimní koláč. Už jen kvůli té vůni stojí za to ho vyzkoušet.
160g špaldové mouky
230g dýňové pyré
100g třitnového cukru
1dcl oleje
1 a půl lžičky kypřícího prášku
2 lžíčky mleté skořice
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 vejce
špetka soli
3 hrušky
1. Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej a dýňové pyré. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, skořicí, zázvorem a přimícháme ke směsi s vejci. Šleháme v hladké těsto, které naplníme do koláčové formy.
2. Oloupané hrušky rozpůlíme, nařízneme a vložíme do formy s těstem. Pečeme cca 30 min. při 170°
3. Hrušky jsem 5 min. před vytažením z trouby jen lehce potřela rozpuštěným máslem a posypala třtinovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat