Skořice, jablka, oříšky a linecký korpus.. to skvělá kombinace, která přináší chuť podzimu.
I N G R E D I E N C E
300g
hladká mouka
200g
máslo (nejlepší je opravdu máslo, ne tuk, hera atd.)
100g
cukr moučka
kůra
z citronu (nebo citronovy olejíček)
1
žloutek
1kg
jablek
skořice
třtinový
cukr
2
panáky rumu
hrst
nasekaných lískových oříšků
+
rozinky naložené v rumu
P
O S T U P
1.
Ušleháme změklé máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme kůru a mouku.
2.
Zpracujeme hladké těsto, které dáme do potravinářské folie a min na 1 hodinu
odležet do lednice či chladna.
3.
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Dáme je do hrnce, k nim cukr
podle chuti, skořici a okapané rozinky. Vše dusíme bez přidání vody. Až budou
úplně měkká odstavíme z plamene, přidáme rum a promícháme.
4.
Odpočinuté těsto ještě jednou přepracujeme a prsty rozprostřeme do koláčové
formy, uděláme cca 2-3 cm okraje. Do těsta, které máme připravené ve formě
uděláme vidličkou několik vpichů.
5.
Korpus dáme péct na 10 min. při 170°. Poté korpus vytáhneme, rozprostřeme
přichystaná jablka a dáme péct na dalších cca 15 - 20 min.
6.
Nakonec posypeme oříšky a necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat