Oříšky, zelený pepř se skvěle doplňuje se šťavnatě připravenou panenkou! Neuvádím přesné poměry ingrediencí, záleží podle toho pro kolik lidí budete chystat a vše odhadnete podle své chuti.
vepřová panenkahrst vlašských
2 lžičky zeleného nakládaného pepře
olej
sůl, pepř
1ks mražený listový špenát
1ks cibule
stroužek česneku
vývar (nebo voda, popřípadě bujon)
trocha mléka nebo smetany
kousek másla
sůl, pepř
100g polohrubá mouka
2 vejce
půl lžičky soli
dvě lžíce vody
bylinky
2. Připravíme si špenát. Nakrájíme cibuli na jemno a na kousku másla jí lehce osmahneme, přidáme na jemno nakrájený česnek, který až zavoní zalijeme vývarem. Přidáme zmražený špenát a necháme pozvolna vařit až povolí. Poté ochutíme solí a pepřem. Na zjemnění přidáme trochu mléka či smetany a necháme vyvařit přebytečnou vodu.
3. Smícháme vejce, mouku, sůl, vodu a na jemno nasekané bylinky (já použila libeček). Vše společně smícháme, aby se nám vytvořilo hustější těsto bez hrudek. Do velkého hrnce ve kterém máme vařící osolenou vodu, tvarujeme lžičkou noky, které až vyplavou ze dna necháme ještě cca 1min. vařit a poté vytáhneme.
4. Naloženou panenku osmahneme na rozpálené pánvi společně s pepřem a oříšky, které byli naložené s masem. Pánev musí být rozpálená a maso osmahneme z každé strany chvíli, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté. Podáváme společně s oříšky, které se osmahly na pánvi s masem, dodávají celému jídlu skvělou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat