2ks bobkový list, pár kuliček nového koření
stroužek česneku
sůl, pepř
1ks cibule
2ks stroužek česneku
čerstvé bylinky (já použila oregano a petržel)
olivový olej
1 lžička balsamica
2ks vejce uvařené nahniličko nebo naměkko
1. Čočku propláchneme a vložíme do studené vody, přidáme bobkový list, nové koření, celý neoloupaný stroužek česneku (pouze rozmáčknutý nožem), lehce osolíme a opepříme. Čočku přivedeme k varu, odstavíme a necháme pár minut dojít.
2. Mezitím si na olivovém oleji lehce osmahneme na plátky nakrájené stroužky česneku. Dáme ho do mísy, k tomu na jemno nakrájenou cibuli. Uvaříme vejce nahniličko nebo naměkko.
3. Uvařenou čočku scedíme, vybereme bobkový list a nové koření. Čočku přidáme do mísy k cibuli a česneku. Dochutíme solí, pepřem, přidáme balsamico a zakápneme olivovým olejem. Společně promícháme a přidáme nasekané bylinky. Podáváme s uvařeným vejcem. Salát je dobrý jak za studena tak teplý.
Červenou čočku mám moc ráda, takže tento salát by mi určitě chutnal :)
OdpovědětVymazat