Vláčný, nadýchaný ořechový korpus provoněný mandlemi s vanilkovým krémem. Skvělá kombinace, který se dá použít jak na mini dorítky, doty či cupcakes.
(na formu ⌀ 26 cm nebo 6 mini dortíků a 8 cupcakes)
300g polohrubé mouky
360g cukr moučka
150g mletých vlašských ořechů
6ks vejce
15 lžic horké vody
3/4 prášku do pečiva
špetka soli
250g másla
1 balíček pudingu (vanilkový - nejlépe "bio s vanilkou")
250ml mléka
4 lžíce moučkového cukru
půl vanilkového lusku
+ amaretto
+ věci na zdobení (kokos, ořechy, potahovací hmota, marcipán atd.)
1. Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky a ostatní ingredience vyšleháme. Poté opatrně vmícháme tuhý sníh. Pečeme v troubě při 170° cca 45min (dokud není špejle po píchnutí suchá.)
2. Uvařme puding - 200ml mléka dáme do hrnce, přidáme z půlky vanilkového lusku semínka a s luskem pomalu přivedeme k varu. Ve zbytku mléka (50ml) rozmícháme prášek pudingu a lžíci cukru. Přidáme ke zbytku mléka a klasicky uděláme puding, který potom zchladíme ve studené lázni za stálého míchání (aby se nevytvořit škraloup.)
3. Měkké máslo vyšleháme se zbytkem moučkového cukru a postupně zašleháváme vychladlý puding. Krém dáme vychladit.
4. Vychladlý korpus přeřízneme na 2x a pořádně provlhčíme Amarettem. Promažeme ho vrstvou krémů a zdobíme dle naší fantasie. Necháme vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat