Těstoviny se dají připravit doslova na tisíce způsobů. Můžete je připravit s čímkoliv co máte doma, dají se obměňovat a tak se nikdy neomrzí.
200g těstoviny
konzerva rajčat (pokud máte domácí, tím lépe!)
1ks červená cibule
1ks jarní cibulka
3 stroužky česneku
balkánský sýr
rukola
olivový olej
konzerva tuňáka
sůl, pepř, kari
lžíce cukru krystal
1. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a dva stroužky nakrájíme na plátky. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku, až začne zlátnout přidáme nasekaný česnek. Jakmile zavoní přidáme konzervu rajčat. Poslední stroužek česneku do směsi prolisujeme.
2. Směs ochutíme pepřem, kari, solí, cukrem a necháme pomalu vařit, až se vypaří přebytečná voda.
3. Dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu. Tuňáka si necháme okapat od oleje. Rukolu překrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme a dáme společně do mísy.
4. Uvařené těstoviny scedíme, ale neproplachujeme studenou vodou. Přidáme je do mísy s rukolou a cibulkou, zakápneme olivovým olejem a zamícháme.
5. Tuňáka na talíř servírujeme jako posledního, je lepší, když není teplý. Nezapomeňme přidat také balkánský sýr.
Podle receptů moc nevařím, většinou to dopadne tak, že spoustu věcí nemám a tak vařím z toho co najdu a co se mi tam líbí, tohle vypadá tak krásně, že to snad i vyzkouším! :)
OdpovědětVymazat