Veka na způsob bagety



Nemohla jsem se rozhodnout pro recept na veku nebo bagetu. Nakonec jsem si sestavila svůj vlastní. Je chuťově naprosto úžasná, opravdu! Jen když ucítíte tu vůni a potom chuť. Je vláčná, voňavá a hlavně není suchá. Chutná jako pečivo a ne buchta, jako většina receptů! Bude skvělá jak na chlebíčky tak určitě i jako běžné pečivo. I když běžná rozhodně není.

Utíkejte si ji upéct, slibuji, že stojí za to!



600g poloh. mouka
300ml mléko
½ droždí
2-3 lžičky soli
1 lžička cukru
2 vejce
1 lžíce medu
40g másla
2 lžíce olivového oleje
červená střední cibule
4 stroužky česneku


1. Uděláme kvásek. (Do 50ml vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžičkou cukru. Necháme na teplém místě. Utvoří se bublinky.)
2. Mouku, 1 vejce, zbytek mléka, sůl, med, změklé máslo, olej a kvásek zpracujeme dohromady. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zapracujeme dohromady. Necháme 1hodinu vykynout na teplém místě.
3. Po vykynutí těsto ještě jednou přepracujeme, na pomoučeném vále vyválíme na hrubý plát a zavineme. Dáme na plech, potřeme rozkverlaným vejcem a necháme ještě ½ hodiny kynout.
4. Pečeme na 180° cca 30min.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram