Fondant je pro mě dezert, který nikdy nezklame. Jeho příprava není nijak složitá jak se může zdát, stačí si jen pohlídat, aby se nepropekl. Miluji kombinaci čokolády a malin a v tomhle je přímo dokonalá. Recept mám nespočetně krát odzkoušený, tak si troufám tvrdit, že Vás nezklame!
120g másla
50g cukr krupice
75g hladké mouky
100g hořké čokolády (nejlépe alespoň 70%)
3ks vejce
20g kakaa
Formičky na fondant či kvalitní keramické hrníčky
1. Vyšleháme cukr, vejce a rozpuštěné máslo
2. Přidáme mouku, kakao a šleháme dále
3. Rozpustíme čokoládu na kousku másla, poté ji přidáváme, za stálého mícháni do směsi a prošleháme
4. Necháme těsto odpočinout, čím déle, tím lépe
5. Vymažeme si formičky máslem a vysypeme kakaem
6. Naplníme formičky asi tak 1-2cm pod okraj
7. Dáme do předehřáté trouby (200°) péct na 8-15 min (záleží na troubě a tom, jak moc tekuté máte soufflé uvnitř rádi)
Žádné komentáře:
Okomentovat