Vyzkoušejte tuto pomazánku. Nebojte se i těm, kterým celer nechutná bude pomazánka chutnat. Celer tam je velice jemný a dominují tam jiné potraviny, takže opravdu nechutná výrazně po celeru! Uleželá na druhý den je perfektní a celer nepatrný.
0,5kg celeru (nemusíte odvažovat přesně)
větší mrkev
4 sterilizované okurky
tavený sýr (3 „obdélníčky“)
1-2 lžíce pom. Másla
3 lžičky hořčice
2-3 lžíce majonézy
2 lžičky mléka
1 stroužek česnek
1 menší cibule
sůl, pepř
1. Celer a mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Cibulku a okurky si nakrájíme na jemno. Přidáme do mísy k celeru a mrkvi.
2. V druhé mističce si smícháme tav. Sýr, pomazánkové máslo, hořčici, majonézu a mléko. Vše pořádně promícháme a přidáme do mísy se zeleninou.
3. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme, opepříme dle chuti a společně vše promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat