Carpaccio z červené řepy


Naprosto fantastické jídlo a vůbec se řepy „nebojte“.





Carpaccio
3ks červené řepy
9stroužků česneku
hrubozrnná sůl, pepř
olivový olej
3lžičky balzamikového octu
balkánský nebo kozí sýr

Zálivka
šťáva z citronu
bodlákový olej (nebo obyčejný)
sůl, pepř

Karamelizovaná cibulka
1 větší červená cibule
olej
2 lžíce cukru
2 lžíce balzamikový ocet




Carpaccio
1. Řepu omyjeme (neloupeme) a osušíme. Nachystáme si alobal, do kterého jí budeme balit (Každá řepa zvlášť).
2. Na alobal si dáme hrubozn. sůl, pepř a položíme řepu. Řepu také osolíme a opepříme a přidáme k ní 3 stroužky NEoloupaného česneku. Od oka ji zakapeme olivovým olejem (nebojte se množství) a na 1 řepu 1 lžíci u balzamikového octa. Alobal uzavřeme, ať nám neuniká pára a ani olej/šťáva.
3. Pečeme v troubě při 200° (nejlépe horkovzduch) asi hodinu.
4. Po upečení propícháme, aby vyšla pára, necháme vychladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme, na co nejtenčí plátky se nám podaří.
5. Na talíři podáváme s karamelizovanou cibulkou. Nakrájenou řepu klademe na talíř lehce přes sebe a přelijeme zálivkou. Na řepu dáme nakrájený sýr.

Zálivka 

Smícháme vše podle naší chuti. Udělejte si zálivku kyselejší.

Karamelizovaná cibulka
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
2. Do malého kastrůlku si dáme olej a cibuli.
3. Až cibule zesklovatí zasypeme jí cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme balzamikový ocet a společně vaříme dokud se vůně octu nevypaří

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram